Informatie

Informatie rondom zwangerschap, geboorte en kraamtijd
Tijdens de intake zal de kraamverzorgende u uitgebreide informatie verstrekken over onder andere uw zwangerschap, bevalling, de kraamtijd, borstvoeding en zal zij proberen al uw vragen te beantwoorden. We kunnen ons voorstellen dat u niet alles kunt onthouden of dat u nog iets wilt nalezen. Op deze pagina vindt u een ruim aanbod aan informatie met zwangerschap en bevalling als onderwerp. Deze publicaties zijn van officiële instanties. Mocht u nog vragen hebben naar aanleiding van deze informatie kunt u contact opnemen met ons of met de desbetreffende instantie.

GGD Hollands Noorden
Click op het logo van de GGD voor uitgebreide informatie over je zwangerschap en het cursus aanbod:

GGD Noord Holland


Programma voor jonge vrouwen tot 25 jaar

Voorzorg


Kinderveiligheid

veiligheidnl

Veilig slapen

veiligheidnl


Bijeenkomsten Borstvoedingvoorlichting:

Alkmaar
Medisch Centrum Alkmaar
Informatieavonden borstvoeding 2017:
Data informatieavonden 2017:

Wilt u een borstvoedingsavond bijwonen? U dient zich dan van tevoren aan te melden bij de balie van patiëntenvoorlichting (huisnummer 037), telefoon 072 – 548 35 00 of info-alkmaar@nwz.nl.

 

La Leche Leaque in de regio
Op deze bijeenkomsten voor aanstaande en voedende moeders krijg je uitgebreid informatie en is er volop gelegenheid om vragen te stellen en ervaringen te delen.
Jij en je kindje zijn van harte welkom – en je partner dikwijls ook.
Klik hier voor informatie over de bijeenkomsten in de komende periode.

Heb je een vraag over borstvoeding? Dan kun je bellen naar de landelijke telefonische hulpdienst.

Soms is het handig om contact te hebben met iemand bij je in de buurt. Klik op ‘persoonlijk contact’ om een LLL-leidster bij jou in de buurt te vinden.

GGD Hollands Noorden
Informatiebijeenkomst: borstvoeding.
Tijdens deze bijeenkomst krijg je informatie over het geven van borstvoeding.
Meer informatie

Tijdens deze informatiebijeenkomst krijg je informatie over hoe de borstvoeding werkt, waarom het belangrijk is, waar je om moet denken bij bijvoorbeeld het aanleggen, hoe het direct na de bevalling in zijn werk gaat en nog veel meer.

Interessante informatie en fijn om een idee te krijgen wat je verwachten kunt als je voor borstvoeding gaat kiezen. Ook je partner (of vriendin/familielid) is van harte welkom. Zo zijn jullie beide goed voorbereid en kan hij/zij je nog beter steunen en helpen.

De informatiebijeenkomst duurt 1,5 uur en vindt ‘s avonds plaats. Wij adviseren deze informatiebijeenkomst bij te wonen rond de 30e week van je zwangerschap.

Gemeente(s): Alkmaar Bergen Bovenkarspel Castricum Den Helder Enkhuizen Heerhugowaard Heiloo Hoorn Langedijk Medemblik Opmeer Schagen

Kosten? Er zijn geen kosten aan deze bijeenkomst verbonden.