Nieuws

29-09-2023

Nieuwe Stagiaire Ruby Cornet

Van 16-10-2023 t/m eind juni 2024 zal Ruby Cornet stage komen lopen binnen onze organisatie.

Ruby is 19 jaar en woont in Wognum en zit in haar examenjaar IG. Momenteel loopt ze stage bij demente mensen maar haar passie ligt toch echt bij kinderen en baby’s ze wil heel graag kraamverzorgende worden.

We wensen Ruby heel veel succes en werkplezier

17-05-2023

Pinstermarkt Schagen 27, 28 en 29 mei 2023

In het Pinksterweekend van zaterdag 27, zondag 28 en maandag 29 Mei, neemt KraamzorgNH deel aan de Pinkstermarkt.

Dagen vol gezelligheid, verschillende kraamhouders, live muziek, drankjes en nog veel meer worden.

 

20-01-2023

Voorstellen Stagiaire Desirée Benschop

Mijn naam is Desirée Benschop, stagiaire bij Kraamzorg Noord-Holland. Ik woon met mijn man Marijn en twee kinderen Lisa en Laura in het prachtige Julianadorp in de kop van Noord Holland.

Werken als kraamverzorgende, daarmee gaat mijn droomwens in vervulling. Ik heb op meerdere momenten in mijn leven ervaringen opgedaan met baby’s en kinderen wat nu goed van pas komt.

Ik hou van buiten zijn, heerlijk de natuur in. De natuur heeft ons oneindig veel te bieden, zowel om te zien als om te gebruiken. Bijvoorbeeld kruiden, waar mijn interesse ligt. Daarnaast weet ik ook veel over (vegan) voeding en hou ook erg van koken.

Ik verwacht de komende tijd ontzettend veel te leren en ik ben enorm dankbaar dat ik misschien mag kennismaken met u en uw gezin.

 

06-01-2023

Nieuwjaarsborrel: Gezellig samenzijn na onze ALV vergadering.

 

01-09-2022

EHBO Cursus

Samen hebben we de EHBO cursus gevolgd, het was weer zeer leerzaam.

 

08-05-2022

De nieuwe versie van de folder Zwanger van het RIVM is uit!

Zwanger! is een landelijke folder van kraamzorg, verloskundigen, huisartsen en gynaecologen. De folder is ontwikkeld door een werkgroep met afgevaardigden van onder andere Bo, KNOV, NVOG en CPZ.

In de folder worden veel voorkomende vragen van zwangere vrouwen beantwoord. In deze nieuwe versie is de rol van de kraamzorg verder verduidelijkt. De folder Zwanger! is beschikbaar in het Nederlands en in het Engels. Informatie uit de folder is ook terug te vinden op www.allesoverzwanger.nl

 

23-01-2022

KraamzorgNL steunt Stichting Betere Start

Stichting Een Betere Start is actief sinds 2007 nadat de oprichtster Mariëtte Berbée een rondreis door Oeganda heeft gemaakt en besloten heeft om een paar maanden als vrijwilligster te werken op de ‘enige’ couveuse afdeling in de hoofdstad Kampala. Hiernaast zijn we ook actief bij het opzetten van kraamklinieken in afgelegen gebieden.
Het nieuwste project is een kraamkliniek in een dorpje tegen de Congolese grens met Oeganda in de buurt van Kasese.  [Lees meer…]

 

03-11-2020

Inge Raat behaalt diploma training babymassage:

Ik heb eind 2020 de training babymassage in de kraamtijd en het intensiveren van de hechting gevolgd, bij Babymassage Nederland.

Hierdoor kan ik jullie leren door minimale handelingen, de band met je baby te versterken. Het bevordert de hechting, zorgt voor ontspanning, kan helpen tegen krampjes en maakt de overgang van de buik naar de buitenwereld rustiger.

Ik laat duidelijke instructiekaarten achter in het gezin, zodat jullie deze technieken kunnen blijven toepassen. Na een week of 6 kan je als je wilt overgaan op de reguliere babymassage.

 

 

02-11-2020

Ervaringen van onze stagiair Lilian

Ik loop met veel plezier stage bij Kraamzorg NH. Ik ben samen met de kraamverzorgende gedurende de hele kraamperiode in een gezin. Hierdoor krijg ik het hele verloop van de kraamweek mee. Het is voor mij iedere keer weer bijzonder om mee te mogen kijken, te leren èn te genieten van zo’n bijzondere gebeurtenis.

Aan het eind van een kraamweek vullen we samen een evaluatieformulier in aan de hand van de opdrachten die ik voor mijn opleiding moet doen. Hoewel iedere kraamverzorgende haar eigen persoonlijkheid inbrengt en accenten legt is het duidelijk dat men werkt volgens protocol. Door mee te lopen met verschillende kraamverzorgenden kan ik mijn eigen “stijl” ontwikkelen.

Verder heb ik samen met mijn collega’s verschillende nascholingen gevolgd. Ik verwacht begin volgend jaar klaar te zijn met mijn opleiding om vervolgens als zelfstandige bij Kraamzorg NH aan de slag te gaan. Ik heb er zin in!

Lilian Pennings

 

 

29-10-2020

Post Partum Doula

De geboorte van een kind betekent ook de geboorte van een moeder. Of je nou voor het eerst moeder bent geworden of al kinderen hebt, de periode na de bevalling blijft een unieke periode.

Als de kraamzorg weg is en je partner weer aan het werk is, kan de druk bij nieuwe moeders erg hoog zijn. Als postpartum doula ben ik er voor jou, om jou te verwelkomen in de nieuwe situatie zodat jij tijd hebt om bij te komen van de bevalling, je lichaam rustig kunt laten herstellen, de tijd kunt nemen om te genieten van de eerste weken met je gezin, de tijd kunt nemen voor het vinden van een nieuw ritme.

Voor de ene moeder betekent dat vooral praktische ondersteuning, de ander heeft meer behoefte om haar verhaal en gedachten of zorgen te delen.

De postpartum doula service is geschikt voor alle moeders die behoefte hebben rust, warmte, en ontspanning, ook als je kraamtijd al voorbij is.

Neem voor meer informatie contact met Yvonne Hes.

 

 

16-03-2019

Markt voor zwangeren en jonge gezinnen

Ook in 2019 neemt KraamzorgNH weer deel aan dé markt voor zwangeren en jonge gezinnen’. De markt is inmiddels een begrip in de regio. Dit jaarlijks terugkomend evenement trekt steeds meer bezoekers. Daarom organiseren we nu voor de 7e keer de markt waar zwangerschap en jonge gezinnen centraal staan.

De markt zal plaatsvinden in het Dijklander Ziekenhuis locatie Hoorn op zaterdag 25 mei 2019 van 09.30 – 13.00 uur.

Het evenement wordt georganiseerd door het Dijklander Ziekenhuis in samenwerking met diverse kraamorganisaties uit de regio Hoorn en Purmerend en de GGD Hollands Noorden.

 

Wat kan ik van de markt verwachten?

We bieden een divers aanbod op de markt aan, specifiek gericht op de zwangere vrouw en jonge gezinnen. Er zijn meer dan 50 stands waar je je product of dienst kunt aanbieden. Daarnaast vinden er ook rondleidingen plaats over de kraam- en couveuse suites, waar we sinds dit jaar ook een suite met bevalbad kunnen laten zien. Ook zijn er activiteiten voor het hele gezin zoals een speelhoek voor kinderen, schminken, demonstraties, winacties en veel meer.

 

 

19-04-2017
Voorzitter Margreet in de KraamSupport!

Margreet voorzitter van KraamzorgNL en ook KraamzorgNH vertelt vol trots over onze samenwerkingsvorm “de coöperatie” in de KraamSupport!!

29-03-2017
Kraamzorg Noord-Holland deelt haar informatie en tips met weekblad “De Kogge”.

Advertentie uit Weekblad “De Kogge”

 

21-01-2017
Slimmer zwanger!
,

Slimmer Zwanger is HET persoonlijke coachingsprogramma op je mobiele telefoon.
Met deelname aan SlimmerZwanger kan je de kans op zwangerschap vergroten en problemen tijdens de zwangerschap en bevalling verminderen.

Ga voor deelname aan het onderzoek, en dus gratis coaching, naar: www.slimmerzwanger.nl/onderzoek

23-06-2015
Bereikbaarheid
KraamzorgNH is 24 uur, 7 dagen in de week bereikbaar op 088- GEBOREN (088-4326736)